logo

Четверг, 25 октября 2018 20:53

25.10.2018 ЧЕТВЕР — НОВИНИ ДНЯ

Олег Шарп, Facebook, 25.10.2018 

 

Европарламент ухвалив резолюцію зі засудженням дій Московії в Азовському морі, а Олег Сенцов став першим в історії представником України, який отримав премію Сахарова – її також вручає Европарламент. 

 

Як відзначили у Брюсселі одразу після ухвалення резолюції щодо Азовського моря, це було першим кроком до запровадження нових санкцій стосовно Великобурятії – їх (санкції) можуть наласти ще до кінця поточного року. Окрім того, цю резолюцію використають у міжнародних судах проти Кремля. 

 

Що стосується премії Олегу Сенцову, то Путін (мушлю йому в дупу та пір'я у горлянку) не відпускає наших політв’язнів в обмін на своїх громадян, бо ціна останніх для нього дорівнює нулю. Тримати Олега він буде до останнього з причини тотальної ненависті до всього українського, а відпустити наважиться лише в обмін на зняття санкцій зі своїх подільників-олігархів. Але цивілізований світ принципами не торгує, тому подальша доля Олега залишається туманною. Втішає лише факт, що його здоров'ям тепер кремлівські цербери, з огляду на увагу світової спільноти, опікуватимуться досить прискіпливо. Сил йому та терпіння... 

 

Заступник Лаврова: абсолютно жодної підстави для зближення позицій Московії та США щодо України наразі немає. Водночас, прем'єр-міністр Італії, Джузеппе Конте, заявив на спільній з Путіним прес-конференції, що не буде ветувати санкції проти Кремля. 

 

Перша новина з'явилась віддразу після візиту Болтона до Москви. Як людина, що знається на дипломатичній мові, скажу: якщо би Вашинґтон почав поступово «здавати» інтереси України в обмін на щось інше (Сирія, Іран тощо), вже б зараз дипломати обидвох країн розповсюджували туманні фрази про те, що «вдалось намацати основу для майбутнього компромісу бла-бла…» Цього не сталось і, здається, Штати є серйозно налаштованими й надалі лупцювати Великобурятію санкціями та гонкою озброєнь. 

 

- Берімор, що там за виття стоїть на Мокшанських болотах?
- То великобуряти імітують гул ракет з непередбачуваною траєкторією…

 

Що стосується Італії, то тут все просто — Рим є другим після Афін боржником Евросоюзу, а тому свою «підтримку» Москві може висловлювати лише на словах. В реальних справах він (як і Угорщина – друга країна, яка підтримує скасування санкцій з Московії) є приреченим понуро плентатися у кільватері рішень Евросоюзу, засунувши «любов» до великобурятів у приправу до свого спаґетті. 

 

Єрусалимський патріарх підтримав Варфоломія у протистоянні з РПЦ, а митрополит Черкаський МП заявив, що візьме участь в об'єднавчому Соборі. 

 

Церковні терези схиляються у наш бік набагато швидше, ніж я думав. На щастя, не все у цьому світі вирішують гроші, зброя чи погрози. Найбільше, що мене наразі турбує — наскільки швидко та безболісно домовляться між собою Філарет і Макарій. Вірю, що спільна турбота за країну переважить канонічні розбіжності та власне марнославство. 

 

Ізраїль відкинув вимогу Московії збільшити часовий інтервал інформування про операції своїх вояків у Сирії. 

 

І ти, Брут? Ще один удар в спину від того, з ким, здавалось, вже домовився. Про що це свідчить? Про те, що Єрусалим не лише виявляє принциповість, але й про те, що він клав свої пейси на всі С-300, 400… 900, якими верховний шаман Великобурятії погрожував збивати ізраїльські літаки. От ніхто вже не боїться московських ракет окрім московських пілотів. 

 

Україна є однією з 5 країн-партнерів НАТО, які беруть участь у навчаннях Trident Juncture (проходять відсьогодні по 7 листопада на території Норвегії, в Балтійському морі та Північній Атлантиці, зокрема в Ісландії і повітряному просторі Фінляндії та Швеції). 

 

Загалом зі 40 держав-партнерів НАТО, лише 5 країн беруть участь у цих маневрах — окрім України, це Швеція, Фінляндія, Сакартвело та Йорданія. Погодьтесь, участь України у діяльності НАТО стала настільки буденною справою, що можна сміливо переходити до наступного пункту. 

 

Вакарчук заявив, що Юридична академія Харкова відмовила йому в зустрічі зі студентами. Там він, начебто, планував провести публічну дискусію на тему: "Верховенство права в Україні". 

 

Я теж не люблю Гепу, але тут нісенітниця на нісенітниці. Вдумайтесь: співак планує проводити дискусію на тему ПРАВА в юридичній академії! Може він заявляв, що йде у Президенти? Ні. Ви чули якусь передвиборчу програму від Вакарчука? Ні. А якщо навіть уявити, що він став Головнокомандувачем (свят-свят…), де гарантія того, що при перших труднощах не втече на гастролі, як свого часу втік з Верховної Ради? Гарний хлопець наш Славко, але невже гроші Пінчука є набагато важливішими, ніж повага мільйонів українців за дійсно талановиту та неординарну співочу творчість? 

 

Гройсман випробував залізничний експрес з Києва до аеропорту "Бориспіль". 

 

Здавалось би, чудова справа: добиратись до літовища за півгодини, але й тут знайшлись хейтери — найпопулярнішим став такий коментар: "Ті, хто літає до Европи, їздять на таксі, а запуск експресу — піар від влади." Хочу спитати у зрадофілів: хтось з них хоч намагався доїхати зі залізничного вокзалу до «Борисполя» на таксі у годину пік і скільки це коштувало? 

 

До речі, вчора виповнилась річниця твіту Президента про те, що «зрадофілам хоч тризуб над Кремлем постав - скажуть, що криво.» Що тут поробиш: шукати зраду – наш хрест, а нити та прибіднятись ми можемо навчити навіть ефіопських клошарів. Якщо пам'ятаєте, щось подібне помітив навіть посол Канади, який заявив, що українці живуть набагато краще, аніж всім розказують. 

 

І ще... Я вже писав, що наразі гостюю у доньки у Флориді. Так от, позавчора банк виселяв зі сусіднього будинку родину з трьома дітьми за те, що вони не могли сплачувати кредит та комуналку. Тепер ця родина житиме у невеличкому трейлері, з яких вже виросло ціле містечко у передмісті Тампи. Діти? Нікого не хвилює це питання, а борги батьків переходять у спадок — жити треба за коштами. Всі працюють на 2-3 роботах з ранку до пізнього вечора, не ниють іне шукають винних. Винятком є лише ліві та маргінали. 

 

Суд продовжив арешт Савченко — вона перебуватиме під вартою до 30 грудня. 

 

От хто про неї ще згадує? Як і про Саакашвілі… Ще одна дивна риса «простого народу» — купуватись на популістичні гасла крикунів, які не мають жодної програми реалізації таких гасел, а потім миттєво забувати про них після їх зникнення з політичного небосхилу України. І це далеко не останній оксюморон, притаманний «простому народові».


ВВП України у другому кварталі зріс на 3,8%, а промвиробництво за 9 місяців 2018 року - на 1,8%.

 

No comments. 

 

Щойно перша ракетка України, Еліна Світоліна, у феноменальному матчі обіграла Возняцкі і вийшла до півфіналу найпрестижнішого турніру року.

 

Рано я відправляв її у відставку – каюсь та знімаю капелюха. 

 

Що побажати наприкінці? Нашим «братам меншим» — нічого не відкладати на завтра, бо завтра це можуть заборонити. А українцям – наснаги, оптимізму та віри у свої сили. Робімо своє та шануймося!

Другие материалы в этой категории: « K2_MORE_PREV Статті K2_MORE_NEX »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles