logo

Thursday, 15 November 2018 23:18

15.11.2018 ЧЕТВЕР — НОВИНИ ДНЯ

Олег Шарп, Facebook, 15.11.2018 

 

Московські посіпаки у рясах провели закритий з’їзд РПЦ КГБ СССР у Лаврі (яка, до речі, належить українському народу, а не купці безбожників, які моляться на Гундяя), а сьогодні вранці була спроба підпалити Андріївську церкву.

 

Чудовий розвиток подій, як на мене! Було би набагато гірше, якби адепти сталінської церкви пішли на вимушений компроміс з прибічниками автокефалії, зберегли більшість своїх посад і єпархій, а потім підточували та розвалювали єдину церкву зсередини — бо дідько ніколи не стане ангелом, а кремлівський вірус не лікується ні сеансами екзорцизму, ні кадилом по фейсу. 

 

Наразі ж маски скинуто, і без всіляких еківоків позначено водорозділ за принципом «свій-чужий». Нейтралізувати ж відкритого ворога набагато простіше, аніж замаскованого. І не треба співати, що цих московських підрясників підтримує частина вірян-українців — то є малороси, які ще мають шанс повернутись до свої корінь та стати справжніми українцями, і які вірять у Бога і свою країну, а не в ідеологічний підрозділ Кремля. 

 

Що стосується невдалої спроби підпалу представництва Вселенського патріархату, то тут спрацювала притаманна «рускамуміру» криворукість: ні Скрипалів отруїти, ні «Кузю» відремонтувати, ні сечу підмінити, ні пожежу влаштувати вони вже якісно не можуть — з дійсних майстрів на Заліссі лишились тільки якутські скульптори з їхніми шедеврами з лайна. 

 

А за попередження дякуємо. Я вже писав, що після погроз з Москви Варфоломея охороняють морські піхотинці США; впевнений — ми зможемо захистити і його представництво в Україні.

 

Владімір Путін: Нинішня влада України є нездатною вирішити проблему Донбасу.

 

Знаєте, якоб є основна помилка московської стратегії в Україні? Московити за сталою традицією екстраполюють свою психологію на українців, вважаючи, що кремлівські посили (на кшталт цього) можуть спонукати наших людей вибрати собі владу, яка буде лояльною до Москви. Насправді ж, кожен свідомий українець розуміє, що «вирішити проблему Донбасу» за московським сценарієм — це навіки всунути в тіло України ракову пухлину, яка щодня буде підживлюватись скрєпоносною отрутою доти, поки не стане летальною для всього організму. 

 

А тому такі заяви – це найкраща реклама для Петра Порошенка. Єдиного кандидата у президенти, який прямо каже: ніяких компромісів з Москвою бути не може — тільки повна перемога, навіть якщо її відчуємо не ми, а наші діти. Що стосується «компромісів» з Москвою, то ми їх вже бачили досхочу — від Будапештського меморандуму до Договору про дружбу та співпрацю, у якому чітко закріплено принцип непорушності кордонів. Так що моя добра порада — шліть під три чорти всіх тих політиків, які обіцятимуть черговий «компроміс» з країною картярських шулерів. 

 

На Московії хоч єзуїтів посій, то все одно злодії вродяться. (Ю. Андрухович, "Самійло з Немирова, прекрасний розбишака") 

 

Вадим Рабінович вирішив не йти в президенти. 

 

З таким же успіхом заявити, що не йде у президенти може і Олег Шарп — бо вірогідність зайняти вищу вищу посаду у мене і Рабіновича дорівнює нулю. Можете вважати мене самовпевненим, але, попри те, що явні та перефарбовані риги володіють найбільшими у країні медіа-ресурсами, а також фінансуються Москвою, їх можливість вибороти президентське крісло дорівнює статистичній похибці. І не важливо, хто з них буде на це претендувати — Бойко, Вілкул, Рабинович чи Медведчук. Допускаю навіть, що один з них може вийти у другий тур, але там програє навіть Ляшку. Справа у тому, що з відсіканням донбасько-кримського електорату, в країні вже ніколи не набереться 50+1%, які б проголосували за відверто промосковського кандидата. Тут набагато небезпечнішою є Тимошенко, яка є ще страшнішим ворогом для України, аніж риги. Бо має ту ж сутність, але замасковану під проукраїнські та популістичні лозунги. Оглядачі у США вже відверто називають Юлію Тимошенко українським Мадуро, спроможну своїм "Новим курсом" довести Україну до стану Венесуели. 

 

Але не все так оптимістично щодо ригів. Бо, думаю, у парламенті вони візьмуть від 30 до 40 депутатських місць і стовідсотково увійдуть в змову з фракцією Тимошенко, яка теж збільшить там своє представництво. Завадити утворенню парламентської більшості цих антиукраїнських сил вважаю не менш важливим завданням, аніж виграти президентські вибори. Ключ до цього лежить у площині медіа. Або ми правовим чином нейтралізуємо NewsOne енд компані, або включаємо сумний блокбастер «Назад, у минуле». 

 

У синагозі йдуть вибори рабина. Всі пропонують Лібермана. Постає Рабинович:
- Я проти Лібермана, бо у нього дочка повія.
- Рабинович, що ви говорите! У Лібермана взагалі немає дочки. У нього чотири сини - і все!
- Ну, я сказав свою думку, а ви вирішуйте. 

 

Анекдот не просто так – це ілюстрація тих самих медіа. 

 

Світові ціни на нафту рекордно обвалилися. Що буде далі? 

 

За даними ОПЕК, виробництво нафти у світі перевищило потреби світової економіки в III кварталі 2018 року на 170,000 барелів. До кінця року ця цифра зросте до 690,000, а у 2019-му на ринку буде вже 1,900,000 барелів "зайвої" нафти щодоби. Попит на нафту у 2018 році оцінюється в 31,540,000 барелів щодоби. Дисбаланс, таким чином, стане рекордним з 2015 року, коли 1,500,000 барелів "зайвої" нафти обвалили ціни до $27 за барель Brent. 

 

Очевидним є й інший факт. США методично захоплюють ринок нафти. Американські "сланцевики" своєю нафтою поки-що не замінять частку країн ОПЕК та Залісся, однак їхні зусилля будуть марними, якщо штучне скорочення видобутку чорного золота почнуть заміщати Сполучені Штати. Вбачається так, що Трамп-бізнесмен пішов на ризик, пожертвував деякими фігурами, потрапив у цейтнот, але ендшпіль вимальовується поки що за ним (остання думка не моя, а оглядача NBC). У цьому ключі і послаблення, які Білий Дім надав лояльним до себе імпортерам іранської нафти. 

 

Варто зазначити, що Bank of America вже різко переглянув свої очікування щодо цін на нафту на найближчий рік і визнав помилкою прогноз, який передбачав зростання майже до 100 доларів за барель. Наразі деякі аналітики дають прогноз у 48-60 доларів за бочку Brent впродовж найближчого року. 

 

Що стосується України, то вартість всіх марок моторного пального в Україні знижуватиметься під впливом падіння цін нафти і нафтопродуктів на світових ринках. Про це заявили в "Консалтинговій групі А-95". Ціни на дизпальне можуть знизитись на 9%, на бензин - на 13%. 

 

Одним рядком: 

 

Віктор Орбан заявив, що його уряд не зможе досягти жодних домовленостей з чинним керівництвом України, тому він почав переговори з потенційними кандидатами на пост глави держави. Це ще раз доводить: зараз ми маємо справжню проукраїнську владу в Україні. 

 

Нова резолюція ООН закличе позначати Крим лише як "тимчасово окупований Московією". В ній також будуть вперше згаданими прізвища й імена бранців Кремля. 

 

За минулу добу в Україні сталося 1358 ДТП: 11 людей загинуло, 96 – травмовано. От де ще одна війна, яка нічому не вчить людей… А ще ці "прості люди" хочуть нормальні розв'язки, гарні дороги, прибирання снігу, але й одночасно найдешевше розмитнення, майже безкоштовний газ і максимальну охлократію. Такою вже є природа "простих людей".

 

ВВП України зростає вже 11 кварталів поспіль.

 

Україна арештувала 15 суден за відвідування портів Криму. Ми принципами не торгуємо та на шантаж не піддаємось.

 

Сім'я Маккейна підтримує ідею назвати вулицю в Києві в його честь - Київрада отримала офіційного листа від дружини сенатора Сінді. 

 

Сьогодні, 15 листопада, Міжнародний день відмови від куріння. Багато хто запитує, як мені вдалося кинути палити. Відповім: я просто перестав вставляти сигарети в рот і підпалювати їх. Є ще один спосіб. Не треба друкувати на сигаретних пачках стрьомні написи, досить написати: «Виручені від продажу кошти будуть передані до фонду Тимошенко». Хіба не кинете? ? 

 

Але нам своє робити… Шануймося!

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles