logo

Saturday, 14 July 2018 20:24

14.07.2018, СУБОТА — НОВИНИ ДНЯ

Helgi Sharp, Facebook, 14.07.2018 

 

Спецпрокурор США Роберт Мюллер висунув звинувачення 12 московським розвідникам через втручання в американські вибори. 

 

Прізвища московських гакерів були відомі давно, але спецпрокурор Мюллер, після консультацій зі спецслужбами і сенатським комітетом з ВС, опублікував цей список саме зараз – якраз перед зустріччю Путіна і Трампа. І якщо президент США тримав у голові якусь «комбінацію» з Кремлем, то, отримавши цього чарівного інформаційного копняка, буде змушеним притягнути карлика до відповідальності. І не думаю, що цього разу пасуватимуть пояснення типу «вони цим добровільно займалися під час своєї відпустки, але зараз уже звільнились». 


За два місяці Твітер видалив 70,000,000 фальшивих акаунтів. Наслідки: внаслідок цього московські пропагандисти втратили: Соловйов — 75,000 фоловерів, Сімоньян — 301,000, а Діма Мєдвєдєв – більше 200,000. Як на мене, Залісся – це взагалі один такий великий фейковий акаунт, в якому лише кнопка «подобається» не є кримінально відповідальною. 

Президент ФІФА Джованні Інфантіно, який заявив, що чемпіонат в Московії – найкращий, протягом останнього року чотиричі відвідав Московію та жодного разу не проходив огляд багажу при вильотах з цієї країни. Сірожі на нього немає, тож можна лише здогадуватися, яка кількість кешу було вивезено. А ви кажете, що у нас лікарі хабарі беруть...

 
Десять років тому Кремль заявив, що протягом семи років "Газпром" стане найбільшою у світі акціонерною компанією з капіталізацією у трильйон доларів. Тоді Газпром коштував 360 мільярдів, а зараз усемеро менше – 55 мільярдів. Мрії збуваються... ) 

 

Другий місяць поспіль споживчі ціни в Україні не змінюються, а з початку року їхній ріст сягнув 4,4%. 


Згідно з базовим сценарієм Кабміну, інфляція в Україні сповільниться в 2018 році до 9,9% (минулого року вона склала 13,7%). В 2019 році очікується ріст цін на рівні 7,4%, в 2020 році – на 5,6%, а в 2021 році інфляція повинна скласти 5%.

Мінекономіки прогнозує середній курс долара в 2018 році на рівні ₴27,5. В 2019 році він буде ₴28,2, в 2020 – ₴29,7, в 2021 – ₴30,4.

13 липня Верховна Рада підтримала законопроект щодо автомобілів з еврономерами. Базові ставки акцизного податку будуть такими: €50 – для авто з бензиновим двигуном та €75 евро – для дизельних. При обчисленні повної вартості акцизу ці ставки будуть множитися на коефіцієнт об'єму двигуна і вік автомобіля. 

 

Протести «афганців» і людей з нетрадиційною автомобільною нумерацією – це тільки початок. Восени, в основному за гроші воной і опоблоку (а фінансист у них спільний), біля стін рарламенту треба чекати ще багато прайдів з вимогами привілеїв, пільг і низьких податків для окремих груп людей, які є глибоко впевненими, що саме податкові пільги та привілеї гарантують високі зарплати, особливо бюджетникам. Економіка по-рагулівськи.

Через 139 днів запустять рух потягів між Києвом і аеропортом «Бориспіль».

За чотирма програмами закуплено за державні кошти ліки, які ВЖЕ відправили в регіони України. Найближчим часом вони будуть доступними і в лікарнях. Це дакарбазин і топотекан (програма «Хворі на онкологію»); набори нейростимулювальної терапії («Ідіопатична сімейна дистонія»); мелфалан, ідарубіцин, цитарабин і дакарбазин («Онкогематологічні хворі); альтеплаза («Хворі з серцево-судинними і судинно-мозговими захворюваннями»).

Україна і Франція підписали контракт на поставку 55 гелікоптерів компанії Airbus Helicopters для системи авіабезпеки.

Починаючи з 2020 року Україна щорічно запускатиме по одному супутнику дистанційного зондування Землі.

Проїзд в наземному транспорті і метро Києва подорожчав до ₴8. Сьогодні це головна новина всіх закордонних ЗМІ. Хочу тільки нагадати, що проїзд в московському метро давно вже коштує 55 рублів (це ₴25), а їхні пенсіонери, на відміну від наших, платять за проїзд однаково з усіма.

Окремо про ВВП. Базовий сценарій Кабміну передбачає, що ріст ВВП України в 2019 році сповільниться до 3% з прогнозованих раніше 3,2%. При цьому в 2020 році він прискориться до 3,8 %, а в 2021 році складе вже 4,1%

Та не все так просто. В рамках проведеної в 2015 році реструктуризації держборгу, платежі з нього будуть здійснюватися в залежності від динаміки росту реального ВВП України:

• Якщо приріст ВВП за рік буде нижчим 3%, виплат не буде. 

 

• При рості від 3 до 4 % виплата за "паперами Яресько" складе 15% перевищення показника ВВП над 3%. 

 

• Якщо ріст економіки за рік буде вище 4%, виплати збільшаться ще на 40% перевищення показника ВВП над рівнем у 4% росту. 

 

• Протягом 2021-2025 років платежі в будь-якому випадку будуть обмеженими 1% ВВП.



Таким чином, Україну з цього року чекають дуже серйозні виплати за держборгом: у другій половині 2018 ми заплатимо більше $3 мільярдів, а в 2019 році – $7 мільярдів.
 
А якщо врахувати те, що 2019 – рік виборів, то я собі уявляю, наскільки важко доведеться владі, бо необхідно буде відтворити обіцяне підвищення пенсій і зарплат при збереженні базових показників інфляції. І це на фоні криків наших популістів про те, що «влада обкрадає і нічого не робить». Хоч левову частку запозичень акумулювали саме Вона з друзями.

 

*** 

 

Сьогодні День взяття Бастилії. В 1789 році почалася Велика французька революція. Іменини святкують Олексій, Аркадій, Василь, Іван, Кузьма, Лев, Павло і Тихон. А ще в 1894 році у Львові в цей день пройшов перший на території сучасної України футбольний матч. Команди зі Львова і Кракова провели на полі 7 хвилин до першого голу.

 

***

 

Підслухано в Твітері:

Після сексу він викурював сигаретку. Так потихеньку і кинув... 



Але нам своє робити. Шануймося і гарних всім вихідних!

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles