logo

Tuesday, 13 November 2018 11:51

12.11.2018 ПОНЕДІЛОК — НОВИНИ ДНЯ

Олег Шарп, Facebook, 12.11.2018 

 

Перемикаю нічні новинні канали і раптом на NBC6, здається, попадаю на короткий сюжет про те, що в Україні розпочались передвиборчі перегони. Якщо у двох словах, то чую таке:

 

В Україні більше 40 кандидатів виявили бажання балотуватись у президенти, але до фіналу вийдуть, скоріш за все, двоє – Порошенко і Тимошенко. Першого в Україні вважають олігархом, який наважився дати відкритий бій Кремлю та за допомогою США підняв Збройні Сили країни на той рівень, який не дозволить Московії розпочати відкриту агресію проти України. Багато хто його не любить в Україні, стверджуючи, що він постійно піднімає ціни на енергоносії та наживається на війні. Але, парадокс — саме його найбільше не любить і Путін, який прямо сказав, що буде вести справи будь з ким, але не з Порошенком. 


Що стосується Тимошенко, то це українська Мадуро — королева популізму з певною харизмою і електоратом, що проживає у провінції і має низький рівень освіти. Її лозунги постійно змінюются в залежності від політичної кон’юнктури і вона щораз частіше виступає за угоду з Московією — проте не може виразно пояснити, яким чином шукатиме компроміс з Путіном.

Цей момент дуже непокоїть Білий Дім, який бачить в Україні свій східний форпост у протистоянні Московії. Америка традиційно не демонструє своєї прихильності до жодного з кандидатів, але той факт, що Трамп і Порошенко домовились відновити роботу Комісії стратегічного партнерства, свідчить про те, що Вашинґтон лояльно ставиться до нинішнього керівництва у Києві і не відмовився від намірів надати Україні статус «особливого партнера поза рамками НАТО» з усіма профітами, які з цього витікають. 


Наразі у Білого Дому немає сумнівів щодо важливості українського чинника в міжнародній політиці, але він продовжить прискіпливо спостерігати за антикорупційними діями нинішньої влади, швидкістю реформ, а також прозорістю і демократичністю прийдешніх виборів.

 

Що вам сказати… Навіть у США розуміють, що потенційний виборець Йулі – це така колективна Настя Приходько з кривим дулом у голові і єдиною вимогою до держави, яку можна висловити словом: «Дай!» ЮВТ є небезпечною ще тим, що вона є куркою з непередбачуваною траєкторією польоту — її гасла і дії змінюватимуться чи не щодня залежно від політичної кон’юнктури. Ті ж зрадофіли, які волають про потребу подолати корупцію, штовхають до влади кандидатку, яка лише на біґ-борди вже витратила ₴100,000,000, але не може пояснити походження своїх статків. Тому порада дня: якщо у податковій вас запитають, звідки гроші, просто кажіть, що ви дуже вумні (як сказала Приходько про статки Тимошенко). 

 

А як же Україна? Що? Яка Україна? Вона не відразу зрозуміє, про що йдеться, бо її гасло: «Україна – це я!» Наше гасло також цілком природнє: #Лиш_би_не_було_Вони

 

"Єрархічне суспільство є можливим лише на основі бідності і невігластва" © Джордж Орвелл

 

Знаєте, що найбільше знищує «Третій Рим»? Ні, це навіть не санкції. Як на мене, це гебнява сутність їхнього царка. 

 

Дивіться… В Евросоюзі є чотири країни, уряди яких вважалися відносно «промосковськими» — Австрія, Греція, Італія й Угорщина. Але якщо від Угорщини, в силу її розмірів, рівня розвитку економіки і політичної репутації Віктора Орбана, в европейській політиці мало що залежить, то Австрія, Італія і трохи меншою мірою Греція — цілком могли вважатися країнами, здатними привести до пом'якшення санкцій Евросоюзу щодо Московії.

 

Але історія доводить, що відносини між "дружніми" країнами можуть зіпсуватися відразу і кардинально. Коли прем'єр-міністром Греції в січні 2015 року став Алексіс Ціпрас, один з перших візитів він здійснив до Москви, а московські ЗМІ подавали його як "великого друга" Залісся. Більше того, там всерйоз розраховували, що Греція розколить Евросоюз або навіть вийде з нього, ставши повноцінним союзником Московії. Результат: сьогодні стосунки Московії з Грецією є гіршми, ніж будь-коли. 

 

Австрія досі вважалася чи не головним лобістом інтересів Московії в Европі. Канцлер Себастьян Курц приїжджав до Москви, а участь Пині у весіллі міністра закордонних справ і зовсім стала безпрецедентною подією у стосунках Великої Бурятії з будь-якою країною Евросоюзу.

 

Однак, менш ніж за півроку Москва примудрилася зіпсувати відносини з Афінами (офіційна причина — втручання московських спецслужб у внутрішньоцерковне життя), а тепер ще й вибухнув шпигунський скандал з Австрією. В результаті, канцлер Австрії Курц, який відмовився вводити санкції проти Московії у справі Скрипаля і витурювати з країни московських дипломатів, тепер повністю такі санкції підтримує. А Карін Кнайсль — та, сама, на весіллі якої з кубанським хором танцював Путін — скасувала поїздку до Залісся

 

Тобто, гебнява сутність плюгавого царка і його ставка на шпигунів та їхтамнетів, які діють щораз незграбніше, повністю перемогли здоровий глузд в окремо взятій ботоксній голові. Наразі европейські ЗМІ подейкують, що найближчими днями з офіційною заявою щодо розкриття чергового московського штірліца повинен виступити офіційний Рим. Що тут поробиш, якщо вся країна є славнозвісною унтер-офіцерською вдовою, яка дитячі комплекси прищавого підлітка з пітерського підворіття зробила державною політикою нафтогазоводіамантової недоімперії. 

 

- За що звільнили московського суперрозвідника Іванова?
- Так за те, що, діставшись до центрального комп'ютера Пентагону, і побачивши на моніторі надтаємну інформацію, він поцупив лише монітор.

 

Країни НАТО розпочали розробку безпілотних морських систем для протидії загрозі, що виходить від московських субмарин. Водночас, командувач ВМС США в Европі та Африці, адмірал Джеймс Фоґґо заявив, що члени НАТО діятимуть стосовно Московії виключно з позиції сили.

 

Цією фразою американський адмірал показав, що він розумніший за багатьох політиків. Залісся розуміє єдину мову: сила силу ломить, проти лому немає прийому та подібну до цього гоп-філософію. З Москвою немає сенсу довго розмовляти, бо вона сприймає традиційну дипломатію як слабкість. Палкою проміж очей — зрозумілий і доступний для неї вид дипломатичного протоколу. 

 

Що стосується новітніх морських систем, то угоду про їх розробку підписали Бельгія, Велика Британія, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, США і Туреччина. Передбачено, що до них згодом долучаться Україна та Сакартвело. СРСР всого часу не витримав гонки озброєнь, не витримає її і Велика Бурятія.

 

Одним рядком: 


Незаконні "вибори" в ОРДЛО обговорять міністри закордонних справ Евросоюзу. Передбачається чергове посилення антимосковських санкцій.

 

Екс-помічника народного депутата Паламарчука арештували у справі про вбивство Гандзюк.

 

Україна та США підпишуть протокол про співпрацю у сфері ядерної безпеки.

 

США продовжать протидіяти "Північному потоку 2" і "Турецькому потоку", — заявив міністр енергетики США Перрі на зустрічі з прем'єр-міністром України Гройсманом.

 

Ізраїль відновив удари по сектору Ґаза. Московські С-300? Ні, не чули.

 

Радіостанції перевиконують квоту на українську мову на 24%, — повідомив президент України Порошенко. 

 

Повна офіційна назва міста Бангкок тайською мовою: Крун Тхеп Маханакхон Амон Раттанакосін Махінтараюттхая Махаділок Пхоп Ноппарат Ратчатані Бурірам Удомратчанівет Махасатан Амон Піма Аватан Сатіт Саккатхаттійя Вітсанукам Праса.  І лиш спробуйте не запам'ятати! Вийду з бану – перевірю )

Зичу друзям гарного тижня. Телефонуйте батькам і будьте прикладом для дітей. Ба варто пам'ятати: діти нас не слухають, діти на нас дивляться. Шануймося та робімо своє!

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles