logo

Thursday, 12 July 2018 18:37

12.07.2018, ЧЕТВЕР — НОВИНИ ДНЯ

Гельґі Шарп, Facebook, 12.07.2018 

 

Трамп провів переговори з Порошенком, незважаючи на те, що скасував ряд зустрічей з іншими лідерами (з Макроном Трамп теж зустрівся). 

 

NB. З яким захопленням купа українських ЗМІ встигли повідомити про відміну зустрічі Трампа з Порошенком! Поважаю журналістську професію, але ось це бажання вивалити чим по швидше неперевірене лайно викликає в мене дику ідіосинкразію і бажання забанити деякі наші медіа одною великою кнопкою… 

 

А якщо по ділу, то зустріч була доволі короткою: 23 хвилини. Але пройшла без перекладачів та ЗМІ, і доволі конструктивно. Більше, думаю, говорив Порошенко, Трамп слухав. Будемо сподіватися, що відбувся інструктаж американського лідера перед його зустріччю з Путіом. За результатами перемовин знаю, що Трамп не виключив санкцій для европейських компаній, які ризикнуть узяти участь у проекті NordStream 2, а також пообіцяв тиск на Путіна стосовно розміщення миротворців в ОРДЛО та щодо звільнення політв'язнів. (Про це говорив Порошенко і з президентом Франції Макроном, який буде бачитись з Путіном раніше від Трампа, а саме на фіналі чемпіонату світу в Москві — прим.RL). Порушувалося питання військово-технічної співпраці, частково — поставки систем МІМ-104 Patriot і обмін розвідданими. 

 

Як казав Штірліц, після розмови запам'ятовуються останні слова. А останні слова у всьому комплексі українсько-московських проблем в голову Трампа вклав Порошенко. Сподіватимемось, що Трамп їх запам'ятав.

 

Основні результати саміту Північноатлантичного блоку: НАТО підтвердило, що у майбутньому Україна приєднається до альянсу, а Трамп пообіцяв з нього не виходити. Також прозвучав заклик до Московії вивести війська з українських територій. 

 

Додам, що покроковий план приєднання України до НАТО почне напрацьовуватись уже починаючи від завтра. Це буде непублічним процесом і без участі умовних “будапештів” — лише Брюссель, Берлін, Париж та Вашингтон. Решта дізнаються про результати у свій час. 

 

Що ж стосується Трампа, то треба звикнути, що він для досягнення мети постійно блефуватиме. Зараз своїм блефом про можливий вихід з альянсу він добився того, що союзники пообіцяли підвищити оборонні видатки на $33 млрд, а може і на $40 млрд. Блефує він щодо Криму, блефує з Путіном, головне, аби вчасно зупинився. Та відчуття в цьому плані в мене доволі оптимістичні. 

 

Верховна Рада ратифікувала угоду про співпрацю з Нідерландами щодо розслідування трагедії MH17. 

 

Процитую блогера @Shulz: Московії вже давно пора визнати, що Боїнг збила вона, і почати цим пишатися — так само як вона пишається своїм хамством, своєю ненавистю до всього світу, своїми мельдонієвими перемогами, вкраденим Кримом, а отже і відібраними 298 невинними життями теж може пишатися! 

 

Гадаю, чемпіонат світу став останньою спробою миршавого карлика якось відбілити свій імідж. Протягом найближчих трьох років очікуються рішення багатьох судів, котрі затискатимуть зашморг на його шиї. В Гааґу для нього особисто я не вірю, але в конфіскацію власності по всьому світу, розрив контрактів, поступову відмову від заліських вуглеводнів і тотальне нерукопотискання — цілком навіть так.

 

Прем’єр-міністр України, Володимир Гройсман заборонив своїм міністрам вести переговори з представниками Московії напряму. 

 

Тепер будь-які дії в цьому напрямі потрібно погоджувати з Міністерством закордонних справ України. Додам, що такий порядок був і раніше, але на хвилі демократії його відмінили.

 

Телеканал «Інтер» оштрафували на ₴4 мільйони за скандальний концерт 9 травня. Нацрада з телерадіомовлення вирішила, що епізод концерту принижує гідність громадян України і розпалює міжнаціональну ворожнечу. 

 

Знатиму тепер, що принизити гідність громадян та розпалити міжнаціональну ворожнечу коштує лише ₴4 мільйони. А я, наївний, що це стаття 171 Кримінального Кодексу України, і передбачає вона не лише відібрання ліцензії, але й термін ув’язнення до 5 років. Тепер же, враховуючи кількість грошей у всіх цих медведчуків-мураєвих-фірташів-коломойських і ціну питання, можна очікувати регулярного приниження гідності наших громадян на головних каналах країни. 

 

Я поважаю основи демократії і свободу слова, але до завершення війни я би розглядав їх під дещо іншим кутом – кутом національної безпеки.

 

Верховна Рада ухвалила потрібні зміни (щодо апеляцій) до закону про Вищий антикорупційний суд, але не змогла проголосувати за новий склад ЦВК — через відсутність самих кандидатів у залі парламенту під час голосуванення. Голова ВРУ Парубій закликав депутатів зібратися для цього усім разом завтра, але шансів для цього — небагато… Не встигли сьогодні депутати проголосувати і стосовно "євроблях", а також щодо податку на виведений капітал, хоча Гройсман під вечір навіть прибув до зали голосування. 

 

НБУ підвищив облікову ставку до 17,5% річних, аби повернути інфляцію в рамки цільового діапазону в 2019. Жорсткіша монетарна політика знівелює їхній вплив і сприятиме зниженню інфляції до 5,8 % під кінець наступного року і до 5% в 2020 році. Водночас Нацбанк зберіг прогноз росту ВВП на рівні 3,4%. 

 

Британська компанія Regal Petroleum plc (входить до групи Smart Energy, володіє газодобувними активами в Полтавській і Харківській областях) вдвічі збільшила середньодобовий видобуток газу на родовищах в Полтавській області у другому кварталі 2018 року.

 

І, як висновок, чергове підслухане у Твіттері (блогер BobFarber):

— В Европі геї, наркотики, розпуста, бездуховність і відстуність скріп!

— Чому ж тоді ви купили квартиру в Парижі?

— І ще раз, для тупих. В Европі геї, наркотики, бездуховність і відстуність скріп!

 

Це, звісно, жарт. А нам, друзі, тим часом своє робити. Шануймося!

Переклад українською — Петро Козак

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles