logo

Wednesday, 12 December 2018 10:40

11.12.2018 ВІВТОРОК — АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

Олег Шарп, Facebook, 11.12.2018 

 

Франція. Учасники протестів розкритикували обіцянки президента Макрона підвищити мінімальну зарплату і знизити податки. Також повідомляється, що протестувальники мають намір відновити акції. 

 

Мій прогноз: пік заворушень вже пройдено, і виступи "жовтих жилетів" поступово зійдуть нанівець. Основна причина: у протестувальників так і не з'явився лідер (кремлівські підбурювачі не зараховуються), а вимоги змінюються чи не щодня. Відсутність координації та цілосності вимог, а також нейтралізація фінансованих Москвою лепенівців дають шанс поступово відновити спокій у країні. 

 

Але особисто мене дуже непокоїть загальносвітова тенденція наступу популізму - тимошенки та ляшки усіх країн, педалюючи тему "зубожіння" та ігноруючи закони економіки, перейшли у тотальний наступ. 

 

Проте, "зубожіння" — це не стан економіки, це стан душі "зубожілих". З одного боку, їм мало того, що у них є, а з іншого — вони є неготовими напружуватись, щоб отримати більше. Простіше громити автівки та голосувати за зеленських. Виховання таких же зубожілих розумом дітей та лівацька пропаганда блокують будь-які спроби мислити раціонально. 

 

Одна з причин такого стану — відсутність сильних світових лідерів. Добре пам'ятаю часи, коли земною кулею елегантно правила харизматична трійця "Рейган-Тетчер-Коль". Вона на корню знищувала популізм і соціалізм, а заодно і такі анахронізми, як Радянський Союз. Але історія циклічна... 

 

На фоні Керченської кризи Туреччина взялась за будівництво військової бази на Чорному морі, а Меркель закликала Путіна відпустити українських моряків. 

 

Головне завдання сьогодні — звільнити наших людей. Але якщо б такого інциденту не сталось, його треба було би придумати. По-іншому світ не відреагував би на поступове вичавлювання України з Азову та повну окупацію цього моря. Наразі я, як і ви, не зовсім задоволений реакцією Заходу, але справа однозначно зрушилася і надовго зайняла місце у порядку денному контактів Кремля з цивілізованим світом. 

 

Опубліковано закон про припинення договору про дружбу України з Московією. 

 

Пєсков вже заявив, що це удар по "братньому народу". Згоден, аби залісці називали мене тими словами, за які прийнято відправляти у бан. Але я проти одного — щоб вони називали нас "братами". Вірити у те, що московська імперія бажає добра Україні — це вірити у те, що педофіл є кращою кандидатурою на посаду директора дитячого садочка. 

 

І навіть якщо у майбутньому Московія пройде міжнародну санацію на кшталт Німеччини чи Японії, місцевий народець традиційно мукатиме: "...звідки ми знали, а що ми могли, та насправді я завжди любив України, часи були такі..." Тьфу!

 

Окрім $6,000,000,000 московського кредиту, Киемль перекинув до Венесуели два стратегічні бомбардувальники.

 

Це понти двох найбагатіших нафтою країн, політика одної з яких призвела до повного краху економіки, а другої — стрімко прямує у схожому напрямі. Колись подібні дії Совдепії на Кубі спровокували Карибську кризу. Сьогодні — лише тролінг з боку Державного Бепартаменту США, який вже заявив, що "Мисковія дарма розбазарює останні кошти." 

 

Але щоб ви розуміли: це понти не перед американцями, а перед власним стадом. За нинішніх засобів супутникової розвідки, ці ТУ-160, навіть швидкість на злітній смузі Венесуели не встигнуть набрати, як вже будуть під прицілом. А через 10 хвилин їх буде знищено. 

 

Чергове "опитування" КМІС, проведене "на замовлення клієнта": на першому місці з великиким відривом "ВО Батьківщина". Потім партії "Слуга народу" і "За життя". 

 

З "клієнтом" все зрозуміло — хто соціолога пригощає, той його і танцює. До речі, ви знаєте хоч одного економіста, міжнародника чи політика-члена партії "Слуга народу"? Де ця партія живе окрім сцени 95-го кварталу? І чому "Слуга народу", а не "Лакей Коломойського"? Але то таке... 

 

Як буде насправді. На президентських виборах Петро Порошенко набере однаково з Юлею Тимошенко, але у другому турі її випередить -— причому, набагато. Порошенкові є що представити за фактом, а Тимошенко — лише базікає. І більшість виборців це розуміють, хоча традиційно валять на гаранта всі свої негаразди. Не любити Порошенка і казати: "не буду за нього голосувати" — це псевдомодний тренд, який закінчиться у момент проставляння галочки у виборчому бюлетені. Щодо нового парламенту, то ніяких "слуг" там не буде, але про це пізніше. 

 

ОДНИМ РЯДКОМ: 

 

Ціни на нафту марки Brent опустилися нижче $60 за барель. Чорне золото дешевшає, незважаючи на домовленості в ОПЕК. Сьогодні прочитав прогноз Bank of America про те, що ціна на нафту вже НІКОЛИ не підніметься вище $70 за бочку. Сланець, біопаливо та однополярний світ вже не зупинити. 

 

Україна вийшла на 3 місце в Европі за темпом зростанням кількості електромобілів. Ага, зубожіння та піввареника.

 

Філіпіни вирішили купити 16 гелікоптерів UH-60 Black Hawk від американської компанії Sikorsky Aircraft Corp, відмовившись від дешевших московських гелікоптерів через санкції США.

 

Україна повинна протягом 2 наступних років виплатити майже $12,000,000,000 держборгу. Вісім мільярдів з цих дванадцяти — на совісті Тимошенко та Януковича. Якщо переживемо ці 2 роки, далі буде легше. Головне, щоб Вона знов не прийшла до влади — розплачуватись будуть наші діти.

 

У США звільнили вчительку, яка засмутила дітей звісткою, що Санта-Клауса не існує. Вона повідомила дітям, що подарунки під ялинку кладуть їхні батьки. Також вона розвіяла міфи про зубну фею, великоднього кролика, літаючих різдвяних оленів та ельфів. М'які закони у США — я б за таке довічне давав...

 

Батько затриманої в США московської шпигунки Марії Бутіної підтвердив, що його дочка збирається піти на угоду зі слідством, яка передбачає скорочення терміну ув'язнення та отримання ґрін-карти. Нічого дивного — зраджувати батьківщині за грін-карту — це старовиннна московська забава. Сподіваюсь, заліський МЗС вже прибрав портрет Бутіної зі своєї фейсбучної аватарки?

 

Дятел може здійснювати удари по дереву зі швидкістю 20-25 разів в секунду, що удвічі перевищує швидкість роботи кулемета. Середня кількість ударів - 12 000 за день. Цим оптимістичним повідомленням закінчую сьогоднішній огляд, зробивши приблизно 12,000 ударів по клавішах ноута. Сподіваючись при цьому, що хоч один з цих ударів комусь знадобиться.

Схоже в даній категорії: « PREVIOUS Статті NEXT »

100 LATEST ARTICLES

AUTHORS & RESOURCES

Archive of articles